studentbostader-kalmar.se: Studentbostad i Kalmar

Studentbostad i Kalmar

Om Kalmar Kalmar är en tätort vid Smålandskusten i sydöstra Sverige. Kalmar är centralort i Kalmar kommun, residensstad i Kalmar län samt tidigare stiftsstad i Kalmar stift. Kalmar fick en högskola 1977 och blev universitetsstad 2010. I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här är en kreativ kunskapsmiljö. Kalmar centralort hade 40 000 invånare år 2018. Kalmar är Smålands tredje största tätort efter Jönköping och Växjö.

 

Kalmar näringsliv I december 2009 fanns drygt 6 000 verksamma företag i SCB:s företagsregister i Kalmar kommun och knapt 400 arbetsställen. Av de 6 000 företag har alla minst ett arbetsställe. De dominerande industrierna på arbetsmarknaden är tillverkningsindustri, handel och offentlig sektor dominerar arbetsmarknaden. De största företagen mätt med antal anställda under 2009 är, enligt SCB företagsregister, Atlas Copco Construction Tools AB, Nobina Sverige AB och Tidningsbärarna KB. Detta är dock utan att titta på företag från den offentliga sektorn.

 

Kalmar Geografi Ligger vid Smålandskusten i sydöstra Sverige. Kalmar ligger vid vattnet med enkel åtkomst till den stora ön Öland. Norr om Kvarnholmen leder en 6 km lång bro över Kalmarsund

 

Värt att se i Kalmar : – Nationalparken Store Mosse – Sydostleden – IKEA Museum

Länkar om Kalmar

Karta över Kalmar Nationalparken Store Mosse

Facebook-sida för Hyrsbostäder i Kalmar

 

Denna hemsida har skapts av en av Sveriges ledande bostadsportaler för att hjälpa de som letar bostad- häribland en studentbostad. Många av Sveriges lärosäten är belägna i storstadsområden och med kraftig folkökning, ökar också behovet av att hitta en studentbostad. Klicka på länkarna till höger för att påbörja din sökning.

Icon CO2 neutral website English transparent.png